Home Amstelveners De reis van Patricia: van reisagente naar coronatester en weer terug

De reis van Patricia: van reisagente naar coronatester en weer terug

AMSTELVEEN – Nu het weer mogelijk is om naar een groot aantal landen te reizen, kan de Amstelveense reisagente Patricia van Trigt weer doen waar zij het allerbeste in is: klanten adviseren en ontzorgen bij het boeken van een reis. 

Maar dat heeft er wel even anders uitgezien. Op het hoogtepunt van de coronacrisis was er niemand die ook maar aan reizen dacht. Als zelfstandige is dat een hard gelag. Patricia ging echter niet bij de pakken neerzitten.

Patricia: “Ik ben lid van een zakelijk netwerk en daar zit iemand die in de zorg heeft gewerkt. Zij vroeg om vrijwilligers voor coronatesten. Ik zat de hele dagen thuis en en dan is de optelsom snel gemaakt. Net als iedereen wilde ik corona zo snel mogelijk de wereld uit helpen. Dus ik heb me zo aangemeld om dat werk te gaan doen.” 

Zo was Patricia lange tijd tester en uiteindelijk zelfs coördinator in het hoogseizoen bij het testcentrum in Badhoevedorp. Maar haar core-business vergat ze niet, ondanks dat die stillag: “Uiteindelijk ben ik uit mezelf op een website voor reisagenten berichten gaan plaatsen over testen.” 

Reizen is nu prima te doen

De Amstelveense heeft het afgelopen jaar weinig reizen verkocht, omdat ze er zelf niet achter stond. Er waren teveel onzekerheden. Nu is dat gelukkig anders: “Reizen is prima te doen naar de meeste locaties,” zegt Patricia die wel enige kanttekeningen plaatst bij reizen buiten Europa. “Je kan wel denken dat je zelf geen corona krijgt, maar wanneer je wordt getroffen door bijvoorbeeld een blindedarmontsteking kan het heel goed mogelijk zijn dat je niet kan worden geholpen omdat de ziekenhuizen simpelweg volliggen.”  

De reisagente spreekt nu veel mensen die het spannend vinden om op vakantie te gaan. “Neem daarom ook een annuleringsverzekering. Als je positief bent getest, dan kan je nog van de reis afkomen. Mensen, die inderdaad positief zijn getest, moeten zich ook goed eerst inlezen over de gevolgen en opties.” Ook anderen raadt Patricia aan om goed op de hoogte te zijn en zich goed in te lezen. De reisagente zal daarom op 2 juli in ontmoetingscentrum de Meent in Middenhoven een presentatie geven over reizen in coronatijd.

Meer stress door onzekerheid

Mike Westercappel, die op reis gaat naar Tenerife, had ook twijfels tijdens het boeken van zijn vakantie. Zo zijn er toch veel drempels en risicofactoren: “Je hebt in de aanloop naar de vakantie toch meer stress. Je hoopt dat alles goed gaat ook tijdens de reis.” Daarom raadt Mike andere vakantiegangers aan om zich te laten informeren en om een reisagent te nemen die het reizen makkelijker zal maken. Ook als er wat gebeurt tijdens de reis.

En Patricia, heeft die haar blauwe jas alweer in de wilgen gehangen? “Nou, niet helemaal. Ik werk nog bij het Healthcheckcenter zolang ik niet 100% van mijn inkomsten weer heb. Dat is overigens een commerciële testbedrijf dat samenwerkt met de grote reispartijen.”

Mobiele versie afsluiten