Home Milieu en duurzaamheid De plantaarn: lantaarnpalen voor vergroening en verkoeling op Handelsplein

De plantaarn: lantaarnpalen voor vergroening en verkoeling op Handelsplein

De naam is in ieder geval leuk gevonden: een plantaarn. Sinds deze week staan er in Amstelveen lantaarnpalen met een frame waarin groen kan groeien. Het gaat om een pilot en de eerste groene lantaarnpalen, plantaarns dus, staan op het Handelsplein.

De plantaarns zijn er gekomen op initiatief van Lijst Höcker, ondertussen Goed voor Amstelveen. “Wij zagen in andere steden al de plantaarns van De Groene Straat. Toen dacht mijn partij dit is ook leuk en goed voor Amstelveen. Amstelveen heeft natuurlijk al veel groen, maar niet op alle pleinen of straten. Groene lantaarnpalen kunnen ook het straatbeeld mooier maken. Ook kunnen ze de biodiversiteit vergroten en kunnen bijdragen aan het regenbestendiger maken van straten. Een ander voordeel is dat plantaarns stikstof en fijnstof kunnen opvangen. We zijn heel blij dat onze motie nu is uitgevoerd,” geeft Jacqueline Höcker aan.

Verantwoordelijk wethouder Floor Gordon vult aan: “Op plekken die minder groen zijn, zoals het Handelplein zijn plantaarns een goede aanvulling. Ze vergroenen en verkoelen de stad en dragen zo bij aan een groenere en mooiere stad”

Mobiele versie afsluiten