Home Amstelveners De horeca maakt zich klaar voor het ontvangen van gasten: ‘de eerste...

De horeca maakt zich klaar voor het ontvangen van gasten: ‘de eerste dagen worden een inhaalslag’

AMSTELVEEN – Voorraadkasten, vriezers en koelingen worden in rap tempo gevuld, fusten bier worden aangesloten, reservering-sites opnieuw online gegooid, promotieborden beschilderd en personeel weer opgetrommeld. Uitbaters in de horeca zijn volle bak bezig met voorbereidingen om morgen de eerste gasten weer te kunnen ontvangen. Het moet allemaal nog officieel worden bevestigd via de persconferentie van vanavond maar het is al duidelijk dat cafe’s en restaurants morgen, zij het onder voorwaarden, weer open mogen.

Jan Buijs van Cafe The Pub in Amstelveen haalt nog even de zwabber over de vloer. “We hebben er heel veel zin in. We maken de boel nog even schoon, zetten de puntjes op de i, zodat we morgen heerlijk fris weer open kunnen.” En ook bij studentencafé Il Caffè wordt hard gewerkt om de verwachte drukte van morgen te kunnen opvangen. “Onze telefoon staat roodgloeiend, de reservering-sites worden veel bezocht, mensen hebben er zin in”, aldus chef kok Bart Verborg. Bij Grand Café De Parel in Leimuiderbrug gaat nog even een laatste lik verf op de muur. “Want toen anderhalve week geleden duidelijk werd dat we nog niet open mochten, hebben we besloten om de zaak last minute te vernieuwen”, zo vertelt eigenaar Jeffrey Alberts. “We willen weer lekker gaan draaien, we staan te popelen om weer open te gaan.”

Voorwaarden: 22:00 sluiten en QR-code verplicht

Waar het er aanvankelijk op leek dat de horeca om 20:00 uur alweer zou moeten sluiten, is dat nu opgerekt naar 22:00 uur. Verder zullen gasten, net als voorheen, een geldige QR-code moeten tonen. Het zijn voorwaarden waar Bart van Il Caffè zijn schouders over ophaalt: “Wij horen vooral ‘open’ en zijn blij dat we weer kunnen. Die voorwaarden gelden ook in andere landen, dus wij doen daar gewoon aan mee.” Van Jaap Buys, uitbater van The Pub, hadden die restricties niet meer gehoeven. “Ik ben daar wel een beetje klaar mee. Laat iedereen gewoon lekker zijn gang gaan”, aldus Jaap, “dat doen we ook in de supermarkt.” Ondertussen wordt hoogstpersoonlijk nog even een kwaliteitscontrole afgenomen van het bier onder de tap. “Je moet toch weten of het goed is.” En ja hoor, het blijkt dik in orde. De horeca is er klaar voor.

Mobiele versie afsluiten