Home112Dames die zaadleider 17-jarige jongen wilden doorknippen 'zijn geen Thelma en Louise'

Dames die zaadleider 17-jarige jongen wilden doorknippen ‘zijn geen Thelma en Louise’

AMSTELVEEN – Het verhaal klinkt als een slechte film. Twee jonge vrouwen die een jongen ontvoeren en daarbij dreigen zijn zaadleider door te knippen met een nijptang. Het gebeurde vorig jaar november in Amstelveen en het slachtoffer is nog steeds niet de oude. Volgens advocaat Kilinç zijn de twee dames echter niet te vergelijken met het beroemde filmduo Thelma en Louise.

 ,,De meiden hebben het volledig uit de hand laten lopen, maar er was geen sprake van een vooropgezet plan,” tekent rechtbankverslaggever Saskia Belleman op uit de mond van de advocaat die verdachte Sophie R. (18) verdedigt. Vrijdag stonden de twee jongedames voor de rechter.

Groot trauma

Samen met Sanne V. (19) heeft Sophie R. een zeventienjarige jongen een levensgroot trauma bezorgd. Na een avondje ‘gezellig blowen’ ging de jongen mee in een auto en werd hij onderworpen aan diverse bedreigingen. De jongen moest zijn bankpasje en inloggegevens afstaan en als klap op de vuurpijl zou zijn zaadleider worden doorgeknipt bi tegenwerking.

Lees ook: ‘Chillende vrouwen’ (18 en 19) dreigen zaadleider van jongen (17) door te knippen

Volgens Belleman gunden de twee daders elkaar geen blik meer waardig en wezen ze de beschuldigende vinger naar elkaar. Toch was de officier van justitie niet onder de indruk: “Het wordt tijd dat de verantwoordelijkheid wordt teruggelegd waar die hoort: bij Sanne V. en Sophie R., die de keus hadden om te stoppen, maar toch doorgingen.”

Meer op de kerfstok

De officier van justitie eist daarom tegen Sanne V. negentig dagen jeugddetentie, waarvan 73 dagen voorwaardelijk, een werkstraf van negentig uur en een contactverbod met het slachtoffer. Tegen Sophie R. wordt tweehonderd dagen jeugddetentie, voorwaardelijke jeugd-tbs, een verplichte behandeling, enkelband en contactverbod met het slachtoffer geëist. Laatstgenoemde heeft al meer op de kerfstok.

De uitspraak is 10 juni.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS