HomeA9Dag van de Bouw in het teken van vernieuwingen Stadshart en project...

Dag van de Bouw in het teken van vernieuwingen Stadshart en project A9

De gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX doen zaterdag mee aan de Dag van de Bouw. Dit is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. In Amstelveen zijn er verschillende activiteiten om meer te weten te komen over het A9-project en de ontwikkelingen in het Stadshart.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek).

Bij InZicht kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met maar liefst 600 liter Lego. Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker.

Andere activiteiten in Amstelveen Bij het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Er staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.

En bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de rondleidingen en het graffitikunstwerk op www.amstelveeninzicht.nl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS