HomeGemeenteraadsverkiezingen 2022Dag oude gemeenteraad, hallo nieuwe!

Dag oude gemeenteraad, hallo nieuwe!

AMSTELVEEN – Als jij tot die ruim vijftig procent stemgerechtigden behoort die onlangs ook daadwerkelijk een stem heeft uitgebracht: jouw democratisch besluit is gisteren ten uitvoer gebracht. Of in gemakkelijke taal: we hebben een nieuwe gemeenteraad in Amstelveen!

In totaal zijn er 21 nieuwe gemeenteraadsleden geïnstalleerd. Maar dingen kunnen nog veranderen als gekozen raadsleden wethouder worden. Dan komen er weer nieuwe of oude raadsleden voor in de plaats.

Lintje

Als er 21 nieuwe leden zijn dan zijn er ook 21 vertrokken. Die zijn dinsdagavond uitgezwaaid in het gemeentehuis nadat ze als laatste daad nog een besluit over de opvang van Oekraïners hadden genomen.

Marga van Herteryck, raadslid van bbA, ontving bij het afscheid een Koninklijke Onderscheiding voor haar twaalfjarig raadslidmaatschap. Zij is bij haar afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Marga is acht jaar raadslid geweest van het CDA en de laatste vier jaar van Burgerbelangen Amstelveen.

AAN! controleert ze allemaal!

AAN! gaat de komende vier jaar in ieder geval kijken en controleren of de raadsleden daadwerkelijk de Amstelveners vertegenwoordigen. Vind jij dat dat niet zo is? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Overigens mag je ook contact opnemen als je vindt dat de gemeenteraad iets goed doet.

17 van de 21 gemeenteraadsleden die afscheid hebben genomen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS