HomePolitiekD66D66 wijst Tweede Kamerlid Boulakjar op belang meer woningen Kronenburg

D66 wijst Tweede Kamerlid Boulakjar op belang meer woningen Kronenburg

AMSTELVEEN – Wethouder Floor Gordon (D66) heeft een Tweede Kamerlid van haar eigen partij ingeschakeld om de problematiek rond de realisatie van nieuwe studentenwoningen in Kronenburg nog eens onder de aandacht te brengen. Op het ogenbik ligt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dwars bij de realisatie van plan Kronenburg.

Tijdens een werkbezoek aan Kronenburg heeft Gordon partijgenoot Faissal Boulakjar (landelijk woordvoerder Wonen, RO en Leefbare Wijken voor D66) om aandacht gevraagd voor de tegenstrijdige signalen van de betrokken ministeries en het gebrek aan oplossingsgerichtheid.

Lees ook: Studenten willen wonen in Kronenburg: ‘We horen de feestjes harder dan de vliegtuigen’

Boulakjar zegt geschrokken te zijn van de situatie ter plekke: “Er is in heel Nederland en in het bijzonder in deze regio een enorme behoefte aan extra woningen, juist ook voor studenten. De komende tijd ga ik de problematiek in Den Haag aankaarten en de minister oproepen om studentenwoningen in dit gebied mogelijk te maken.” Die minister van Infrastructuur en Waterstaat is VVD’er Mark Harbers.

Urgentie

Gordon: “Wij zijn super dankbaar dat Faissal naar Amstelveen is gekomen en dat hij ons verhaal heeft aangehoord. Wij zijn blij met zijn steun voor de plannen. We hopen dat Faissal in Den Haag de urgentie kan onderstrepen van het zoeken naar oplossingen voor dergelijke maatschappelijke problemen, in plaats van het opwerpen van blokkades”.

Lees ook: Ministerie blijft ontwikkeling studentenwoningen en -hotels Kronenburg frustreren

D66 en ook de VVD proberen hun collega’s in Den Haag al jaren te overtuigen van de noodzaak voor de plannen op Kronenburg. Vooralsnog zonder resultaat. De zaak speelt nu zelfs bij de Raad van State.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS