HomeAmstelvenersD66 en PvdA A'veen willen asielzoekers eventueel tijdelijk opvangen in hotelkamers

D66 en PvdA A’veen willen asielzoekers eventueel tijdelijk opvangen in hotelkamers

AMSTELVEEN – De lokale fracties van collegepartijen D66 en PvdA willen dat met spoed wordt uitgezocht of bij Amstelveense hotels ruimte is om asielzoekers op te vangen. “De meest kwetsbare mensen hebben op dit moment onze hulp hard nodig. Het past bij Amstelveen als gastvrije gemeente om deze mensen snel hulp en onderdak te kunnen bieden,” aldus de fracties.

De fracties van D66 en de PvdA vrezen dat de nationale opvang van asielzoekers door een humane ondergrens zakt. Daarom vragen de partijen aan het college om snel de mogelijkheden te verkennen waarmee wordt bijgedragen aan het oplossen van de noodsituatie in het AZC Ter Apel.

In de commissie Algemeen Bestuur en Middelen hebben de fracties aan het college gevraagd hier werk van te maken. Burgemeester Poppens heeft namens het college aangegeven dat de 100 extra opvangplekken in Noord-Holland reeds elders gerealiseerd worden. Hiermee voldoet de provincie Noord-Holland aan de oproep van het demissionair Kabinet. Het college houdt vinger aan de pols en zal- indien nodig – de optie om leegstaande hotelkamers eventueel in te zetten voor de tijdelijke opvang van asielzoekers overwegen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS