HomePolitiekD66D66 Amstelveen wil legale wietteelt en onderzoek naar vestiging coffeeshop

D66 Amstelveen wil legale wietteelt en onderzoek naar vestiging coffeeshop

AMSTELVEEN – D66 maakt zich grote zorgen om de hoeveelheid illegale wietplantages die in Amstelveen worden aangetroffen. De partij vindt het Nederlandse gedoogbeleid niet stroken met de verboden teelt en ziet daardoor groot gevaar ontstaan in woonwijken. De Amstelveense fractie staat dan ook open voor een proef met legale teelt in de gemeente.

“Bijna maandelijks krijgen we een melding dat er in Amstelveen een illegale wietplantage wordt opgerold. Als er een keer brand uitbreekt in zo’n kelder in een woning naast gezinnen zijn de gevolgen niet te overzien”, aldus D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

Reguleren van de achterdeur

Volgens van der Steenhoven is het huidige beleid van verkopen gedogen maar niet mogen kweken een “hopeloos verouderd stelsel dat snel aan vervanging toe is.” D66 is daarbij van mening dat een totaalverbod alleen maar tot verdere criminalisering en illegale handel leidt. Het ‘reguleren van de achterdeur’ is volgens D66 de enige oplossing. 

Lees ook: Wietplantage aangetroffen in kruipruimte van huis Westwijk

“Juist omdat Amstelveen zo veel last heeft van illegale wietplantages moeten we vooroplopen in het aandragen van oplossingen,” zegt Van der Steenhoven. “Naast meer inzet voor opsporing moet Amstelveen zich daarom ook melden als gemeente waar een proef voor legale hennepteelt kan plaatsvinden,” vervolgt hij.

Onderzoek coffeeshop

Aan de landelijke proef voor gereguleerde wietteelt doen op het ogenblik tien gemeenten mee. Wat D66 betreft zou de gemeente Amstelveen bij uitbreiding van de proef naar meer gemeenten zich ook actief moeten melden. Ook wil D66 onderzoeken of de vestiging van een coffeeshop in Amstelveen illegale straathandel kan tegengaan.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS