Home Cultuur Creatieve zomeractiviteit in museum JAN: Pimp mijn gymp

Creatieve zomeractiviteit in museum JAN: Pimp mijn gymp

AMSTELVEEN – In Museum JAN wordt aan het begin van de komende zomervakantie een creatieve workshop gegeven voor kinderen van 6 tot 13 jaar. De deelnemers moeten namelijk na een rondleiding bij de tentoonstelling van Jan Jansen zelf een kunstobject maken van een schoen.

“De tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’ is misschien wel dé kleurrijkste tentoonstelling die Museum JAN heeft gepresenteerd. Met dit idee in ons achterhoofd organiseert het museum een ‘Pimp mijn gymp!’ workshop. Kinderen mogen hun eigen schoen meenemen om deze tot een kleurrijk kunstobject te transformeren,” zegt een woordvoerder van het museum.

Te gekke schoenen

De activiteit begint met een interactieve rondleiding langs de kunstwerken, gevolgd door een workshop in atelier JAN JUNIOR. Elke jonge deelnemer komt terug met een té gekke patchwork schoen, naar het voorbeeld van schoenontwerper Jan Jansen. 

Vergeet dus niet jouw (oude) schoen mee te nemen – al heeft JAN voor de zekerheid een paar voor de deelnemers op voorraad. Eén schoen is voldoende, maar als je enthousiast bent is het extra leuk om één paar te pimpen. 

De Kinderworkshop ‘Pimp mijn gymp’ wordt gegeven op woensdag 14 juli van 14:00 tot 15:30 uur en zondag 18 juli van 14:00 tot 15:30 uur.

Kinderen in de leeftijd van 6-13 jaar zijn welkom. Graag opgeven via educatie@museumjan.nl en naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer van de deelnemer(s) vermelden. Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang (Museumkaart is geldig) en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.

Mobiele versie afsluiten