Home Amstelveners Coronatestbus blijf nog een maandje langer staan bij Ben Goudsmithal

Coronatestbus blijf nog een maandje langer staan bij Ben Goudsmithal

testbus corona

AMSTELVEEN – Ook al denken sommige mensen dat de coronacrisis zomaar plots is verdwenen, niets is minder waar. Daarom staat de coronatestbus nog een maand langer in Amstelveen. De testbus van de GGD blijft tot en met zondag 18 juli op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen staan.

Mensen kunnen zich gratis en zonder afspraak laten testen. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee.

Uitslag binnen 24 uur

Iedereen met milde klachten kan een coronatest laten doen. Denk hierbij aan klachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De uitslag is meestal binnen 24 uur bekend.

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei in Amstelveen en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol. De bus is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

Mobiele versie afsluiten