HomePolitiekCoronademonstraties op Stadsplein toegestaan mits afstand wordt gehouden

Coronademonstraties op Stadsplein toegestaan mits afstand wordt gehouden

AMSTELVEEN – Eventuele demonstraties van tegenstanders van de coronamaatregelen op het Stadsplein worden niet per definitie ontbonden. Dat laat een een gemeentewoordvoerder weten aan de redactie van AAN! Amstelveen.

Zondag 11 april was al een groep naar het Stadsplein getogen om hun onvrede over het coronabeleid kenbaar te maken. Een vaste demonstratielocatie is het Amsterdamse Museumplein maar tussen 20 april en begin juni wordt daar de grasmat vervangen en de kans bestaat dus dat demonstranten wederom hun heil in Amstelveen gaan zoeken.

De demonstratie in Amstelveen werd twee weken geleden ontbonden door de burgemeester vanwege het feit dat de demonstranten te dicht op elkaar stonden en de demonstranten begonnen zich te verspreiden, wat onrust gaf in de nabijgelegen buurten.

Hoewel burgemeester Poppens aan deze coronademonstratie een einde heeft laten maken, worden toekomstige manifestaties in het Stadshart niet per definitie ontbonden. “Het recht op demonstreren is een grondrecht in Nederland, we leven in een vrij land. Tegelijkertijd hebben we met een coronapandemie te maken en mag de veiligheid niet in het geding zijn,” aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente vindt het belangrijk dat eventuele toekomstige coronademonstraties voor zowel omgeving als demonstranten op een (corona-)veilige manier verlopen.

Niet de wijk in

Ook de politie is duidelijk: “Op het moment dat een demonstratie ontstaat op eigen initiatief, zullen wij ‘naar bevindingen acteren’,” zegt een woordvoerder van de eenheid Amsterdam-Amstelland diplomatiek. Er zal in ieder geval veel worden gedaan om te voorkomen dat de demonstranten een wijk intrekken.

Vooralsnog hebben de autoriteiten geen signalen van demonstraties die in het Stadshart zullen plaatsvinden. Uiteraard zal de politie hier scherp op blijven monitoren.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS