HomeCultuurCorneille in Cobra Museum: tentoonstelling ter ere honderdste geboortedag

Corneille in Cobra Museum: tentoonstelling ter ere honderdste geboortedag

De honderdste geboortedag van Corneille wordt vanaf zondag 3 juli feestelijk gevierd met een speciale tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. In de tentoonstelling die tot en met 20 november plaatsheeft, wordt een aantal van zijn belangrijkste werken getoond.

Corneille is een grote naam binnen kunststroming CoBrA en bekend bij het grote publiek vanwege zijn herkenbare en bijzondere werken. 3 juli aanstaande is zijn 100ste geboortedag en dat is reden voor het Cobra Museum om de in 2010 overleden kunstenaar in het zonnetje te zetten met een bijzondere verzameling van zijn kunstwerken.

Particuliere stukken

Tot en met 20 november is een collectiepresentatie te zien waarin verscheidene facetten uit zijn leven aan bod komen. De tentoonstelling is door gastconservator Brenda Zwart samengesteld en heeft als uitgangspunt de collectie van het Cobra Museum, aangevuld met een aantal particuliere bruiklenen waarvan sommige hier voor het eerst getoond worden. Corneilles kunstenaarschap is opgedeeld in vier tijdvlakken, daarbij ligt het zwaartepunt (vanzelfsprekend) op zijn Cobra-periode.

Corneille 100 

3 juli 2022 t/m 20 november 2022 

Dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS