HomeAmstelvenersCollege B&W: onvoldoende aangetoond dat islamitische school levensvatbaar is

College B&W: onvoldoende aangetoond dat islamitische school levensvatbaar is

AMSTELVEEN – Het Amstelveense college van B&W blijft erbij dat onvoldoende is aangetoond dat een islamitische school in Amstelveen levensvatbaar is. Vorige week bepaalde de Raad van State dat de komst van een dergelijke school niet mag worden tegengehouden in Amstelveen.

Het college betreurt de uitspraak. In een brief aan de gemeenteraad wordt dat nogmaals duidelijk gemaakt “Wij denken dat een rechtstreekse belangstellingsmeting meer recht zou doen aan de Amstelveens situatie. Omdat er geen beroep meer mogelijk is, berusten wij in het oordeel van de rechter. Wij zullen de komende periode met Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Holland (SIO) samenwerken om het verdere proces in goede banen te leiden.”

Lees ook: Raad van State tikt Amstelveen op vingers: wél ruimte voor islamitische basisschool

De SIO denkt op basis van een vergelijking met Maastricht dat het gewenst leerlingaantal van minimaal 290 binnen vijf jaar haalbaar is. Amstelveen is juist van mening dat Maastricht en Amstelveen niet kunnen worden vergeleken op dit gebied.

Daarnaast wijst Amstelveen op een onderzoek uit 2020 waarbij slechts drie procent van de ondervraagde ouders had aangeven belangstelling te hebben voor een islamitische school. Dit zou te weinig zijn om het gestelde leerlingenaantal van 290 te halen. De SIO heeft dit onderzoek weer laten analyseren door een onderzoeksbureau dat kritische kanttekeningen bij het onderzoek heeft geplaatst.

Foto('s):Pixnio
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS