HomeWijkenMiddenhovenCirculaire bouw nog niet van toepassing bij tijdelijke huisvesting scholen Orion

Circulaire bouw nog niet van toepassing bij tijdelijke huisvesting scholen Orion

AMSTELVEEN – De materialen die gaan worden gebruikt voor de tijdelijke huisvesting van de scholen bij De Meent in Middenhoven (Orion), worden niet hergebruikt bij de bouw van het nieuwe complex. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering waarin GroenLinks aandrong op de dergelijke constructie. De raad stemde in met het plan voor nieuwbouw van de scholen.

Op initiatief van GroenLinks is al een onderzoek gaande hoe modulaire en circulaire bouw kan worden toegepast bij Amstelveense scholen. Volgens het college is het echter onmogelijk de materialen die bij tijdelijke huisvesting zijn gebruikt binnen zes weken te verplaatsen naar een nieuwe locatie. GroenLinks zegt dit te hebben nagevraagd en zegt dat het wel mogelijk is.

Lees ook: Plan voor sloop en nieuwbouw scholencomplex Middenhoven Orion

Verantwoordelijk wethouder Frank Berkhout zegt dat bij de nieuwbouw voor de Willem Alexanderschool en De Cirkel wel duidelijk wordt gekeken naar vormen van bouw die circulair zijn.

Daarbij laat de wethouder weten dat de tijdelijke schoollokalen wel ergens anders gaat worden gebruikt. Dit omdat de tijdelijke huisvesting naar alle waarschijnlijkheid modulaire huurklaslokalen betreft.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS