HomeAmstelvenersChristenUnie wil samenleving bij elkaar brengen met schaaktafels

ChristenUnie wil samenleving bij elkaar brengen met schaaktafels

AMSTELVEEN – De fractie van de ChristenUnie wil tijdens de komende gemeenteraadsvergadering voorstellen om een aantal schaaktafels in Amstelveen neer te zetten. De partij hoopt op deze manier de samenleving weer bij elkaar te brengen na de lastige coronatijd.

“Na een tijd dat we elkaar niet meer vrij konden ontmoeten, is er behoefte om weer samen leuke dingen te doen. Juist op het terrein waar cultuur en sport bij elkaar komen. Om die reden stelt de ChristenUnie voor om op pleinen, in winkelcentra en op schoolpleinen schaaktafels te plaatsen,” stelt CU-fractievoorzitter Bert de Pijper. 

Urban Chess

De CU wijst daarom naar het wereldwijde initiatief van Urban Chess om op openbare plaatsen in steden en dorpen schaaktafels te plaatsen. Het initiatief krijgt steun van de Nederlandse schaakbond, de FIDE en NOC*NSF. De CU weet te melden dat in Nederland reeds 25 tot 30 gemeenten schaaktafels een plek hebben gegeven op bijvoorbeeld pleinen, winkelcentra en schoolpleinen.

De Pijper: “We stellen voor om als pilot te beginnen met 2 tot 4 schaaktafels. Daarnaast vragen we het college om met schoolbesturen in overleg te treden of op schoolpleinen ook een schaaktafel kan worden geplaatst. In de toekomst kunnen dan meer schaaktafels in Amstelveense wijken een plek krijgen. Voor ons zijn dit soort initiatieven belangrijk om de samenleving na de tijd van corona weer dichter bij elkaar te brengen.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS