HomePolitiekChristenUnieChristenUnie Amstelveen zet verrassend 'complotadvocate' en Bunker-activiste Nakad-Westrate op kieslijst

ChristenUnie Amstelveen zet verrassend ‘complotadvocate’ en Bunker-activiste Nakad-Westrate op kieslijst

AMSTELVEEN – De kieslijst van ChristenUnie Amstelveen kent een verrassende nieuwe naam. Op plaats drie staat mevrouw Henriëtte Nakad-Westrate. Binnen de Amstelveense politiek staat Nakad vooral bekend omdat zij als bewoner van de Wolfert van Borsselenweg voorstander is van het slopen van de aldaar gevestigde bunker.

In de strijd om de bunker te laten slopen lieten Nakad en de Vereniging Sloop de Bunker weinig middelen onbenut. In eerste instantie was het plan om van de bunker een fotostudio te maken voor fotograaf Anko Stoffels.

Sloop de Bunker betichtte wethouder Raat in het proces rond de bunker van vriendjespolitiek. Dit ging zover dat er zelfs het plan was om de vrouw van Raat voor de rechter te laten getuigen omdat er sprake zou zijn van een vriendschappelijke band tussen Raat en Stoffels. Overigens woont Stoffels ondertussen in Steenwijk en heeft de bunker een monumentale en educatieve status gekregen.

‘Complotadvocate’

Nakad is in advocatenland geen onbekende. Ze boekte landelijk bekendheid met het opzetten van E-court. Dit avontuur strandde. Tevens kwam ze regelmatig in het nieuws als ‘complotadvocate’ zoals rechtbankverslaggever Chris Klomp het omschrijft.

De CU-kandidate was daarnaast kort lijsttrekker van de landelijke complotpartij Partij voor de Kinderbelangen, schrijft Klomp. Destijds waren ook voetbalinternational en QAnon-volgeling Bryan Roy (lijstduwer) en corona-activiste Irma van der Meer als kandidaat aangesloten.

Begin dit haar heeft Nakad-Westrate de Amsterdamse deken gevraagd om haar te schrappen van het tableau. Ze kondigde aan zich te gaan inzetten als mensenrechtenactiviste.

‘Al bijna 15 jaar niet gestemd’

Wie het Twitteraccount van Nakad-Westrate volgt, ziet dat zij vooral berichten over de huidige situatie in Canada en anti-vaxxers retweet. Over haar plaats op de Amstelveense kieslijst schrijft ze: “Al bijna 15 jaar heb ik helemaal niet meer gestemd door slechte ervaringen in openbaar bestuur, zowel lokaal als landelijk. In Amstelveen wil ik bijdragen aan het herstel van de democratische rechtsorde en het vertrouwen.”

De ChristenUnie omschrijft het kandidaat-raadslid in een eigen persbericht als volgt: “Henriëtte is de eerste nieuwkomer op onze kieslijst . Zij is oud-advocaat en doctor in de rechtsgeleerdheid. Haar aandacht gaat uit naar het herstel van het vertrouwen in de overheid. Henriëtte is bekend door haar strijd tegen de misstanden in de jeugdzorg en de schuldhulpverlening. Het belang van het kind moet altijd voorop staan.

Zoals eerder bekend werd voert Bert de Pijper de lijst van de ChristenUnie weer aan in Amstelveen. Oud-gediende Henk Stoffels staat op plek 2. Plaats 4 word bezet door Dianne Hoefakker-Laanstra. Het verkiezingsprogramma van de CU is hier te lezen.


Foto: De eerste vier kandidaten op de kieslijst van de CU Amstelveen. Links Nakad-Westrate.Foto('s):CU Amstelveen
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS