HomeNieuwsChaos Schiphol voor KLM te groot: tot en met zondag minder vluchten...

Chaos Schiphol voor KLM te groot: tot en met zondag minder vluchten in de verkoop

KLM verkoopt tot en met zondag minder tickets vanaf Schiphol. Volgens een woordvoerder is de chaos te groot en wacht de maatschappij liever de komende dagen af voor er meer vluchten worden verkocht. Schiphol hoopt met een actieplan snel orde op zaken te stellen.

Een Boeing 787-9 van KLM bij Hangaar 11 op Schiphol

KLM benadrukt dat reizigers die al tickets voor de komende dagen hebben geboekt, zich geen zorgen hoeven te maken dat hun reis niet doorgaat. Het gaat alleen om nieuwe economy class-tickets vanaf Schiphol die tot en met zondag mondjesmaat worden verkocht. Reizigers die al tickets hebben en zich zorgen maken over de lange wachttijden, mogen van KLM hun vlucht gratis omboeken.

Vanaf volgende week woensdag moet er van de vakbonden nieuwe arbeidsvoorwaarden liggen die het werken op Schiphol weer aantrekkelijk maken. De luchthaven wil de doorstroom verbeteren door ‘beveiligingscoaches’ in te zetten. Die moeten de beveiligingscontrole helpen versnellen.

Minder handbagage

Als het aan Schiphol ligt, moeten luchtvaartmaatschappijen er bij hun klanten op aandringen minder handbagage mee te nemen. De strenge regels voor start- en landingsrechten worden tijdelijk versoepeld, zodat de maatschappijen die niet kwijtraken als ze vrijwillig vluchten schrappen.

Ook vanochtend was het heel druk op Schiphol met reizigers die eropuit gingen voor Hemelvaart.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS