HomePolitiekD66Chaara en Van der Vet ondertekenen brief richting Sigrid Kaag en landelijk...

Chaara en Van der Vet ondertekenen brief richting Sigrid Kaag en landelijk bestuur D66 over MeToo-zaak

AMSTELVEEN – De open brief van D66-leden aan het partijbestuur en Sigrid Kaag is vooralsnog door twee prominente Amstelveense D66-leden ondertekend. Zowel voormalig raadslid Anne-Mieke van der Vet als raadslid Saloua Chaara (foto) vragen opheldering over grensoverschrijdend gedrag bij D66. De Volkskrant bracht zaterdag een onthullend verhaal over het achterhouden van conclusies in een vertrouwelijk rapport.

“Door niet te handelen heeft het bestuur het vertrouwen tussen de partij en partijtop aan de ene kant en haar leden en kiezers aan de andere kant enorm beschadigd,” stellen de ondertekenaars in de brief die nog steeds door vele D66’ers wordt ondertekend.

Toegang tot documenten

De leden vragen daarom toegang tot de (geanonimiseerde) documenten uit het rapport. Daarnaast eisen ze binnen een week opheldering en binnen drie weken een bijeenkomst waarop de partijleiding verantwoording aflegt.

“Wij zijn ervan overtuigd dat pas wanneer de leden volledig zijn geïnformeerd over wat er daadwerkelijk is gebeurd en hoe er is gehandeld, we kunnen werken aan een vereniging die veilig is voor iedereen,” aldus de verontruste partijleden.

Dinsdagmiddag rond half twee hadden al bijna zeshonderd D66-leden de brief ondertekend.

Foto('s):D66
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS