HomeAmstelvenersCarbidschieten geen alternatief voor vuurwerk in Amstelveen

Carbidschieten geen alternatief voor vuurwerk in Amstelveen

AMSTELVEEN – De (harde) knallen die Amstelveen nu af en toe teisteren zijn al gewoon verboden, maar ook dit jaar geldt in de nieuwjaarsnacht een vuurwerkverbod. Om zorgpersoneel, politie, handhavers en andere hulpverleners niet nog zwaarder te belasten, is het afsteken, vervoeren en verkopen van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw verboden. Ook carbidschieten mag niet in Amstelveen.

Het vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes, knetterlinten, trektouwtjes, knalerwten en sierfonteintjes. Dit vuurwerk is bij juist gebruik minder gevaarlijk.

Mensen die overwegen om een traditie uit het oosten van het land deze kant op te halen komen ook bedrogen uit. Carbidschieten valt weliswaar niet onder vuurwerk maar is in Amstelveen verboden in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Boetes

Op het niet naleven van de vuurwerkregels staan stevige boetes en mogelijk een aantekening in het strafblad. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken.

Op vrijdag 31 december sluit de gemeente de ondergrondse papiercontainers af. Zet geen papier en karton naast de container. Dit kan gebruikt worden om brand te stichten. Op maandag 3 januari zijn de ondergrondse containers open.  

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS