Canta van Anne-Marie (70) gestolen: ‘Het was mijn benenwagen’

AMSTELVEEN – De Canta van de 70-jarige Anne-Marie is afgelopen week gestolen. Het voertuig betekende heel veel voor de vrouw en haar beste vriendin, die terminaal ziek is.

,,’s Morgens had ik er nog niet eens erg in. Ik was met de scootmobiel op pad geweest, kwam thuis en ineens zag ik dat de Canta er niet meer stond.” Vertelt Anne-Marie tegen AAN!. ,,Ik was helemaal in paniek. Ik wist zelfs het nummer van de politie niet meer. Toen ik dat opgezocht had, kreeg ik te horen dat ik via internet aangifte moest doen, maar daar snap ik helemaal niks van.” Anne-Marie kan daarna toch in persoon aangifte doen bij de politie: ,,Ze hebben mij daar heel goed opgevangen.”

Niet verzekerd

Het wagentje stond bij haar voor de deur en stond goed op slot. Zo had de Canta een stuurslot, wielslot en was natuurlijk normaal afgesloten. De nacht dat hij gestolen werd heeft niemand van het huis iets gemerkt.

Direct na de aangifte belt ze met de verzekering. Als ze uitlegt wat er is gebeurd, geeft de verzekeringsmaatschappij aan weinig te kunnen betekenen. ,,Ik wist het helemaal niet, maar die meneer legde mij uit dat ik niet verzekerd was tegen diefstal. Dus ik kreeg helemaal niks uitgekeerd. Ik was helemaal verbouwereerd.”

Lees ook: Politie waarschuwt: steeds meer fietsen gestolen rondom Stadshart

Belangrijk hulpmiddel

Anne-Marie gebruikt de Canta naast haar scootmobiel. De Canta gebruikt ze om grotere afstanden mee af te leggen. Hierdoor kan ze nog een beetje de buitenwereld in. Ze noemt de Canta dan ook haar ‘benenwagen’.

De Canta is niet alleen een uitkomst voor haarzelf, maar ook voor haar, terminaal zieke, beste vriendin. ,,Ze heeft kanker. Ik ben haar al drie jaar aan het begeleiden. Ik bracht haar met de Canta naar het ziekenhuis. Dan reden we daarna langs de Amstel terug. Als we dan eens een terras aandeden, was dat voor haar een feestje.” Voor Anne-Marie is het een somber vooruitzicht. ,,Het ziet er naar uit dat ik haar voorlopig niet kan helpen, dat vind ik nog het ergste.” zegt ze emotioneel.

Sparen

Voor Anne-Marie zit er dus voorlopig niks anders op dan flink sparen. ,,Ze zijn behoorlijk duur hoor. Ze kosten wel 15.000 euro. En anders voorlopig nog even geen Canta.” verzucht de vrouw.

Nickelas Kok
Nickelas Kok
Bij AAN! ben ik bestuurslid met de focus op techniek en evenementen. Daarnaast vind ik het ook nog ontzettend leuk om verhalen uit Amstelveen te maken, het liefst met de camera.

AANRADERS