HomePolitiekBbACampagne #gr2022 Amstelveen barst los op twitter: 'D66 al acht jaar schoothondje...

Campagne #gr2022 Amstelveen barst los op twitter: ‘D66 al acht jaar schoothondje van de VVD’

AMSTELVEEN – Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen draaien de campagnemotoren van de deelnemende partijen op volle toeren. Ook op Twitter kruisen de degens. Een door D66 geïntroduceerde partijdige kieswijzer leidt al tot verontwaardiging, zoals bij de huidige GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas: “Hans van Mierlo draait zich om in zijn graf.”

In de partijdige kieswijzer wordt het lokale verkiezingsprogramma van D66 bejubeld en enige standpunten van de andere partijen worden met de grond gelijkgemaakt. Af en toe wordt de waarheid ook geweld aangedaan door standpunten van de andere partijen te verdraaien. Zo wordt over BBA gezegd dat ze voorstander van preventief fouilleren zijn. Dat is niet het geval.

‘Onjuist, partijdig, eenzijdig en D66 onwaardig’

Raadslid Martin Korte reageert duidelijk op een tweet van D66 wethouder Floortje Gordon waarin zij de partijdige kieswijzer promoot: “Het belangrijkste verschil is misschien wel dat D66 in Amstelveen al acht jaar het schoothondje van de VVD is. Maar dat D66 nu leugens gaat verspreiden valt toch nog erg tegen. Hans van Mierlo draait zich om in z’n graf.”

Bba-Fractievoorzitter Ruud Kootker is ook not amused en geeft Kortekaas gelijk: “Volstrekt eens, onjuist, partijdig, eenzijdig en D66 onwaardig. Althans, dat dacht ik. Maar begint mijn beeld van D66 te kantelen. Alles voor de macht…”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS