HomePolitiekBVNL AmstelveenBVNL: 'Te weinig aandacht voor ondernemers in coronatijd'

BVNL: ‘Te weinig aandacht voor ondernemers in coronatijd’

AMSTELVEEN – Ondanks dat de partij BVNL niet in de huidige raad is vertegenwoordigd, laat de Amstelveense fractie wel van zich horen. BVNL Amstelveen roept het college van B&W op om de “schrijnende en uitzichtloze situatie van ondernemers in de gemeente” zo snel mogelijk aan te kaarten in Den Haag. 

De Amstelveense afdeling van BVNL constateert een passieve houding bij de gemeente en vraagt zich af wanneer hier verandering in komt. De aanleiding hiervoor is onder andere, een brandbrief van de Barneveldse burgemeester aan de minister-president waarin hij aandacht vraagt voor de ondernemers in zijn gemeente.  

“Amstelveen is een gemeente waarin veel ondernemers actief zijn, deze voelen zich vaak niet gesteund door de gemeente”, aldus Yaron van Koningsveld, lijsttrekker van de afdeling BVNL in Amstelveen. “Tijdens de gehele coronapandemie is er vanuit de gemeente weinig tot niets gedaan om de noodlijdende positie waarin veel ondernemers zich bevinden onder de aandacht te brengen in Den Haag. Zelfs nu na de zoveelste lockdown en met zicht op een verlenging hiervan, blijft het angstvallig stil vanuit de kant van de gemeente” vindt de lijsttrekker. 

‘Zzp’ers voelen zich niet gesteund’

“Maar niet alleen ondernemers met een fysieke winkel, ook diegene die actief zijn als zzp’er in onder anderen de horeca en evenementenbranche voelen zich niet gesteund. Zij komen voor bijna geen enkel steunpakket meer in aanmerking na het stopzetten van de TOZO-regeling per 1 oktober”, vertelt Bharat Kolk, voorzitter van BVNL Amstelveen. “Wij hopen dat ook onze burgemeester en andere volksvertegenwoordigers zich actiever gaan inzetten voor de ondernemers en voor andere inwoners van de gemeente, die te lijden hebben onder dit zwalkende coronabeleid vanuit Den Haag”, aldus de heer Kolk. 

Lees ook: Partij Wybren van Haga gaat meedoen met Amstelveense gemeenteraadsverkiezingenFoto('s):Pxhere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS