Buurtbewoners Bovenkerk steken elkaar een hart onder de riem: ‘Mensen zijn verbaasd en ontroerd’


BOVENKERK – Om in tijden van corona toch een beetje contact met elkaar te maken, bedacht bewonersplatform Bovenkerk een speciale actie. Buurtgenoten nomineren een andere bewoner voor een kerstattentie, gewoon omdat ze dat verdienen. Het bloemstukje met daarbij een heerlijke reep chocola wordt vervolgens door vrijwilligers bij de uitverkorenen bezorgd.

Door Jeroen Langenhof

Onder begeleiding van twee kerstmannen op een duo-fiets trekt een club van zo’n tien vrijwilligers door de wijk om de kerstattenties aan de deur af te leveren. In totaal moeten zo’n honderdvijftig presentjes, verspreid over de wijk, worden afgeleverd. De reden om iemand te nomineren, kan verschillen: soms heeft deze Bovenkerker iets bijzonders gedaan of meegemaakt. Soms is het om een steuntje in de rug te geven omdat hij of zij ziek is geworden of een dierbare heeft verloren.

“Mensen zijn heel nieuwsgierig: wie heeft mij voorgedragen? Maar dat gaan we niet vertellen.”

Gerard Miltenburg, bewonersplatform Bovenkerk

De actie, die nu voor de tweede keer aan de vooravond van kerst wordt gehouden, levert dankbare reacties op. “Mensen zijn vaak verbaasd en ook ontroerd”, aldus Gerard Miltenburg van het bewonersplatform, “maar ook nieuwsgierig naar wie degene is die ze heeft voorgedragen. Maar dat gaan we niet vertellen.” Het idee is dat de ontvangers van de attentie daar zelf dan maar achter moeten zien te komen.

Feestje

De twee begeleidende kerstmannen op hun duo-fiets maken er, ook met behulp van een lekkere kerstdeun die door een speaker schalt, een feestje van. “Mensen reageren fantastisch, iedereen is vrolijk”, vertellen de twee witbebaarden. “Je ziet bij iedereen een lach op het gezicht verschijnen.” Een oudere dame vertelt blij te zijn met de attentie. “Ik ben inmiddels alleen en heb geen kinderen, dan is het fijn om een beetje aandacht te krijgen.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS