HomePolitiekBbABurgerbelangen wil geen 'steenpuist' aan Ouderkerkerlaan

Burgerbelangen wil geen ‘steenpuist’ aan Ouderkerkerlaan

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen (bbA) keert zich tegen de bouwplannen voor het 58 meter hoge appartementengebouw dat op de plek van het tankstation en de voormalige Mercedes-garage aan de Ouderkerkerlaan moet worden gebouwd.

“Het zogenaamde Amstelwood-project is niet in balans met de omgeving en een bedreiging voor prettig wonen en leven in de wijk Keizer Karelpark oost,” stelt de partij. 

Ruud Kootker, fractievoorzitter bbA: “Dit megalomane plan moet van tafel. Het kan niet zo zijn dat wij de zakken van projectontwikkelaars blijven vullen door idioot hoge torenflats te bouwen in de achtertuinen van de bewoners van de Van der Leekbuurt.”

Potentiële hoogbouwzone

Kootker geeft toe dat de door de gemeenteraad vastgestelde hoogbouwvisie ruimte geeft om op bepaalde plaatsen in de stad de hoogte te gebruiken. Zijn partij ging in oktober 2019 akkoord met de hoogbouwvisie waarin duidelijk is aangeven dat de stroken langs de Beneluxbaan potentiële hoogbouwzones zijn.

In dezelfde hoogbouwvisie wordt echter ook gesteld dat bebouwing zich in schaal en maat dient te verhouden met de omgeving waar het in staat. De partij van Kootker stelt dat dit niet het geval is.

Naar aanleiding van de plannen voor een hoog kantoorgebouw aan de Groen van Prinstererlaan wilde bbA tijdens de gemeenteraadsvergadering van maart 2020 toch paal en perken stellen aan de hoogbouw in Amstelveen met de motie ‘Bouwen in balans’. De partij kreeg echter alleen de SP mee bij dit voorstel. Wel ging de voltallige raad destijds akkoord met de motie ‘Hoogbouw. maar niet tegen elke prijs’.

‘Steenpuist in plaats van landmark’

Kootker over de de geplande toren aan de Ouderkerkerlaan: “Het is eerder een steenpuist dan een landmark, zoals het college wil doen geloven. Totaal niet passend in de beeldkwaliteit van de zo karakteristieke wijk Keizer Karelpark. We willen graag dat er gebouwd wordt, maar in balans en met de menselijke maat.”

BbA nam zaterdag een kijkje bij de locatie en sprak daar met enkele buurtbewoners.

Op Twitter nam PvdA-raadslid bbA meteen op de korrel. Hij schrijft: “En die duizenden Amstelveners die een betaalbare woning zoeken mogen zeker naar Almere verhuizen?”

AANRADERS