HomeAmstelvenersBurgerbelangen: 'Niet eindeloos doorbouwen maar woondruk verplaatsen'

Burgerbelangen: ‘Niet eindeloos doorbouwen maar woondruk verplaatsen’

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat er een einde komt aan de uitbreidingsdrang in Amstelveen. “Verdere verhoging en verdichting van de stad vinden wij volstrekt niet wenselijk,” liet bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker gisteren weten tijdens de behandeling van Perspectiefnota.

Kootker benadrukt dat de huidige projecten die op de rol staan, zoals Legmeer, Kronenburg-Uilenstede en De Scheg, moeten worden afgerond. Wat bbA betreft zijn de grenzen van uitbreiding daarmee wel bereikt. “Grenzen die ook door inwoners worden ervaren, gezien de toenemende weerstand bij nieuwbouwprojecten in bestaande buurten en wijken,” aldus Kootker.

BbA wil de lokale woondruk verplaatsen naar buiten Amstelveen en vol inzetten op een volwaardig netwerk van openbaar vervoer met goede regioverbindingen. “Niet eindeloos doorbouwen, een pas op de plaats maken en de woondruk verplaatsen is wat Burgerbelangen Amstelveen wil,” aldus Kootker.

‘Ga maar in Oude Pekela wonen’

VVD-fractievoorzitter Kees Noomen had eerder tijdens de raadsvergadering al laten weten dat hij zich best verbaasd over de houding van sommige Amstelveners ten opzichte van het woningtekort. “Ik wil graag dat mijn vier kinderen makkelijk een woning in Amstelveen kunnen krijgen. En ik moet iedere dag aan mijn vrouw uitleggen waarom dat niet zo eenvoudig is.”

Noomen noemt daarbij specifiek de tegenstanders van het nieuwbouwproject bij Alleman (voormalige Bankrashal). Hij vraagt zich af wat de tegenstanders daar tegen hun (klein-)kinderen zeggen: ““Ga maar in Oude Pekela wonen want daar is het goedkoop en opa en opa willen wel naar buiten kunnen blijven kijken? Hoe egoïstisch is dat?”

Esther Veenboer van de PvdA noemde de voornemens van bbA schokkend. “Het is onbegrijpelijk dat wordt gezegd dat we onze problemen naar andere plekken moeten verplaatsen en dat we hier niets meer bouwen. Dat vind ik gek.”

 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS