HomePolitiekBbABurgerBelangen Amstelveen niet blij met 'minderheidscoalitie': 'Volgende keer een onafhankelijke formateur

BurgerBelangen Amstelveen niet blij met ‘minderheidscoalitie’: ‘Volgende keer een onafhankelijke formateur

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is nog steeds niet blij dat zij buiten het nieuwe college zijn gehouden. De partij had gezien de verkiezingsuitslag het logisch gevonden als zij was gaan samenwerken met VVD, D66 en PvdA. BbA vraagt zich af of Amstelveners de nieuwe constructie begrijpen. Het nieuwe college werd gisteren tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

In de nieuwe constructie maakt Goed voor Amstelveen deel uit van de coalitie maar levert de nieuwe partij geen wethouder. De oude wethouders gaan door. Adam Elzakalai komt in de plaats van de in mei overleden Rob Ellermeijer.

Ruud Kootker: “Een minderheidscoalitie is niet logisch en was onnodig. VVD, D66 en PVDA lijken al voor de verkiezingen te hebben bepaald om te blijven samenwerken. Maar omdat Burgerbelangen Amstelveen veel stemmen kreeg, moest dit met een omweg. En dat gebeurt nu in een minderheidscoalitie. Dat mag, maar dat is niet in het belang van Amstelveen”

BbA zien over vier jaar dan ook graag een onafhankelijke formateur na de volgende verkiezingen. “Hiermee kun je voorbestemde achterkamerpolitiek vermijden. En ja, dat geldt ook als wij over 4 jaar de grootste partij zouden zijn,” aldus Kootker.

Ook andere partijen zoals GroenLinks en de SP hadden liever een ander college gezien. Wel is het sociale raadsakkoord dat er nu ligt voor velen een goed startpunt. Toch is de stemming bij de oppositie: eerst zien, dan geloven.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS