Burgemeester schrikt van brand: ‘Ik hoorde 20 minuten lang sirenes’

AALSMEER – Burgemeester Gido Oude Kotte liet zich dinsdagavond ter plekke informeren door de hulpdiensten, nadat er een zeer grote brand was uitgebroken in de Zijdstraat. De burgemeester reageert geschokt op de omvang van de brand, maar is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Lees ook: Zeer grote brand in Zijdstraat Aalsmeer: meerdere woningen ontruimd

,,Ik had net mijn jasje uit gedaan van de werkdag, maar ik hoorde al 20 minuten sirene’s loeien. Toen was het voor mij duidelijk dat er iets mis is.” zegt de burgemeester ter plekke. ,,Ik kreeg daarna de melding dat er een grote brand in de Zijdstraat was, en dat is hier de hoofd-winkelstraat, dus voor mij gelijk duidelijk dat er iets aan de hand was.”

Het winkelpand waar de brand woedde, was niet bewoond en zou momenteel worden verbouwd. Direct tegen het pand aan zitten echter wel woningen. ,,De bewoners die ik hier gesproken heb, wonen er direct naast. Omdat het in het begin echt een hele grote brand was die er heftig uit zag, worden alle panden er naast ook leeggehaald.”

Opvang van bewoners

,,Die mensen die hun huizen moesten verlaten worden nu opgevangen in ons raadhuis.” zegt Oude Kotte. Om hoeveel bewoners het precies gaat, is voor hem nog onduidelijk. ,,Dat zijn wij nu aan het uitzoeken. We hopen ze allemaal te vinden natuurlijk, maar wat je ziet is dat sommige mensen al met familie mee zijn of bij vrienden een onderkomen gevonden hebben.” aldus de burgemeester. ,,Maar het is wel belangrijk dat we ze in beeld hebben, om ze te kunnen informeren over het verdere verloop van deze nacht.”

Winkelstraat

Wat de brand voor de winkeliers in de winkelstraat betekend, is voor Gido Oude Kotte nog niet helemaal helder. ,,We hebben recentelijk nog een grote brand gehad op de Ophelialaan, daar moesten de winkeliers een maand dicht. We weten het hier nog niet.” zegt de burgervader. ,,Ik ga morgen een kijkje nemen hoe het er met ze voor staat.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS