Home Amstelveners Burgemeester opent samen met gebruikers nieuw pand AM match

Burgemeester opent samen met gebruikers nieuw pand AM match

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens heeft samen met enkele cliënten donderdag het nieuwe pand van AM match aan de Binderij in Amstelveen geopend. AM match is het sociaal werkbedrijf van vijf gemeenten in de regio dat als doel heeft mensen met een arbeidsbeperking werk te bieden of hen te begeleiden naar en bij werk bij externe werkgevers.

In de voormalige garage van Splinter en later Van Kalmthout, vinden sinds kort verpakkingswerkzaamheden door de medewerkers van AM match plaats. Ook biedt het nieuwe pand gelegenheid om mensen voor te bereiden voor een betaalde baan in de reguliere arbeidsmarkt. Zij volgen hier het programma ‘Match Je Perspectief’ dat bestaat uit een groepstraining eventueel vervolgd door een korte periode om werkervaring op te doen en een opleiding te volgen. De voormalige showroom van het autobedrijf is inmiddels omgebouwd tot een ruimte voor het kantoorpersoneel.

Arbeidsmarkt

Met de officiële opening is de nieuwe campagne #ikwerkgraagmee van start gegaan. “Want hoewel de arbeidsmarkt momenteel veel mogelijkheden biedt, is de situatie voor mensen met een beperking er niet beter op geworden” aldus algemeen directeur Lex Vonk. “Daarom doen wij een campagne waarin wij ondernemers enthousiast maken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en vooral te kijken naar wat wel mogelijk is. Wij gaan graag met ondernemers in gesprek, want ons doel is om iedereen te laten participeren in de arbeidsmarkt.”

Burgemeester Tjapko Poppens vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. “Niet iedereen kan dat zonder ondersteuning. Daarom is het goed dat AM match mensen helpt en begeleidt en bemiddelt tussen bedrijven en werkzoekenden vanuit dit prachtige nieuwe pand.” Op de foto van links naar rechts: Mariska van de Rotten, Bert Verleur, Tjapko Poppens, José de Knegt

Mobiele versie afsluiten