HomeAmstelvenersBurgemeester maakt kennis met Mahastelveners in De Meent

Burgemeester maakt kennis met Mahastelveners in De Meent

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens heeft gisteren kennisgemaakt met de Indiase organisatie Maharashtra Mandal Netherlands (MMNL). De burgervader wil kennis maken met de verschillende culturen in onze gemeente en bezoekt organisaties die hem Amstelveen vanuit hun perspectief laten zien.

Na een muzikaal ontvangst door een traditionele drumband kreeg burgemeester Poppens uitleg over de activiteiten van MMNL in buurtcentrum De Meent. Zo kunnen kinderen Marathi (hun moedertaal) taalles volgen en worden er parallel Nederlandse lessen georganiseerd voor de ouders.

Ook organiseert de vereniging bijeenkomsten rondom traditionele feestdagen zoals Ganesh Utsav en Diwali. De ontmoeting werd afgesloten met een informeel samenzijn, waarbij de burgemeester met diverse Mahastelveners (Amstelveners van Maharastrische afkomst) sprak.

Burgemeester Poppens: “Het was een warme ontvangst. Ik ben onder de indruk van wat Maharastra Mandal allemaal organiseert. Door deze activiteiten houden Amstelveners uit Maharashtra voeling houden met hun wortels, maar komen zij ook in aanraking met de Nederlandse cultuur. Taal is hierbij een belangrijk aspect.”

MMNL is een van de vele Indiase organisaties in Amstelveen. Het is een vereniging met
meer dan 300 leden voor mensen uit de Indiase deelstaat Maharashtra (met de hoofdstad
Mumbai). De leden helpen elkaar om hun weg te vinden in Amstelveen en organiseren
allerlei activiteiten.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS