Home112Burgemeester bezoekt oud politiebureau Zetterij dat nu dient als opleidingslocatie

Burgemeester bezoekt oud politiebureau Zetterij dat nu dient als opleidingslocatie

AMSTELVEEN – Burgemeester Poppens heeft onlangs een bezoek gebracht aan het voormalige politiebureau aan de Zetterij. Voor veel mensen is het een raadsel wat daar tegenwoordig gebeurt, maar het gebouw is sinds 2019 een landelijk opleidingscentrum van de politie.

Daarnaast werken verschillende disciplines van de politie op de locatie, onder andere de netwerkagenten en het flex-team.

De burgemeester werd ontvangen door vertegenwoordigers van de verschillende teams. Naast een rondleiding door het gebouw kreeg hij een uitleg over de basispolitieopleiding.

Samenleving verandert

Kwartiermarker René Besten vertelde dat de opleiding tegenwoordig twee jaar duurt en de studenten optimaal voorbereidt op hun werk op straat. “De samenleving verandert en dat
stelt andere eisen aan het politiewerk. Aspirant-agenten worden stapsgewijs opgeleid voor
de beroepspraktijk.

In het eerste deel van de opleiding wordt de theoretische, juridische basis gelegd, in het tweede deel worden onder zorgvuldige begeleiding de vaardigheden op straat aangeleerd. Na de opleiding gaan ze aan de slag in de basisteams in politiedistrict Zuid, waar Amstelveen onderdeel van is.”

Volgens de burgemeester zijn solide basisteams belangrijk voor de veiligheid van Amstelveen. “Goed om te zien hoe mensen hier worden opgeleid, met oog voor ontwikkelingen in de samenleving maar ook voor de impact die dit veeleisende werk op persoonlijk vlak heeft.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS