HomeAmstelvenersBronzen Turftrapster voor Jan Wilhelmis alias Hoky Poky

Bronzen Turftrapster voor Jan Wilhelmis alias Hoky Poky

AMSTELVEEN – Op 17 november ontving Jan Wilhelmis (79), beter bekend als clown en goochelaar Hoky Poky, een miniatuur bronzen replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens en wethouder kunst en cultuur Herbert Raat. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur.

De heer Wilhelmis zette zich ruim 54 jaar lang met hart en ziel in voor de
Amstelveense samenleving. Hij was onder meer betrokken bij tal van
vrijwilligersorganisaties en activiteiten zoals buurtvereniging Patria, Kinderland & Ons Vakantiekamp, de Sinterklaasintocht en Koningsdag.

Graag geziene gast

De meeste Amstelveners kennen hem echter als clown en goochelaar Hoky Poky. Hele generaties zijn met hem groot geworden. Hij kwam op scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en sportverengingen en trad altijd op bij de ontvangst van Sinterklaas in Amstelveen. Ook was hij een graag geziene gast bij de G-hockeyers van hockeyvereniging Myra en Ons Tweede Thuis.

Jan Wilhelmis alias Hoky Poky wordt omschreven als een vakman pur sang, een
ontwapenende, speelse kinderclown, een wonderlijke tovenaar, iemand die jong
en oud wist te verrassen en aan het lachen kreeg. Hoky Poky is vanwege gezondheidsredenen met pensioen gegaan.

Lees ook: Hoky Poky’s laatste voorstelling & Varen met bekende Amstellanders: ‘Rondje Poel’ met gepensioneerde clown Hoky Poky

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS