Home112Brand Zijdstraat: 'Ik heb met tuinslang mijn woning maar natgehouden'

Brand Zijdstraat: ‘Ik heb met tuinslang mijn woning maar natgehouden’

AALSMEER – De omvang van de schade bij de winkel die gisteravond in brand was geraakt op de Zijdstraat in Aalsmeer wordt bij daglicht goed duidelijk.

Diverse bewoners uit de wijk staan voor het pand en reageren geschokt. ,,Er kwamen zoveel vonken uit de brand, dat ik heel bang was dat mijn huis ook in vlammen zou opgaan. We hebben met een tuinslang de boel maar natgehouden tot de brandweer er was,” vertelt een bewoonster.

Lees ook: Burgemeester schrikt van brand: ‘Ik hoorde 20 minuten lang sirenes’

Het pand is nu afgeschermd met hekken en wijkagenten van de politie lopen rond om het gesprek aan te gaan met de bewoners. Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar de oorzaak. ,,Er gaan veel verhalen in de rondte, maar ik heb ook gehoord dat de brand mogelijk is aangestoken, dat is toch bizar!” aldus een van de omwonenden.

Lees ook: Zeer grote brand in Zijdstraat Aalsmeer: meerdere woningen ontruimd

De politie is op zoek naar getuigen. Er wordt gezocht naar mensen die mogelijk iets gezien hebben voordat de brand uitbrak. Hiermee wordt brandstichting dus niet uitgesloten. Mensen die meer informatie hebben kunnen opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vanavond om 19.30 is er op het Aalsmeerse gemeentehuis een informatieavond voor bewoners.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS