HomeWijkenKeizer KarelparkBlauwe zone op parkeerterrein naast Museumtramlijn in Oude Dorp

Blauwe zone op parkeerterrein naast Museumtramlijn in Oude Dorp

Sinds het Oude Dorp verkeersluw is gemaakt, zijn de parkeerplaatsen buiten de kern bijzonder in trek. De parkeerplaats tussen het oude Station en de Wine Kitchen at Sea krijgt daarom deels een blauwe zone.

Het voornemen om een blauwe zone in te richten is geen echte verrassing. Na het verkeerluw maken van het Oude Dorp is het niet meer mogelijk om bijvoorbeeld te parkeren in de Stationsstraat. Dit levert problemen op voor bijvoorbeeld bezoekers van winkels, horeca en de fysiotherapiepraktijk.

Parkeerterrein regelmatig vol

Meest logische plek is het parkeerterrein naast de oude Bajes, nu Winekitchen at Sea. Op dit voormalige terrein van BMW-dealer Van Poelgeest staat het overdag echter ook regelmatig vol.

“Dit betekent voor oudere Amstelveners of mensen die slecht ter been zijn dat zij de fysiotherapeut of de winkels en horeca slecht of niet kunnen bereiken. Het invoeren van een blauwe zone kan hiervoor een goede oplossing zijn. Daarmee houden we plekken beschikbaar voor bezoekers van het Oude Dorp,” zegt wethouder Herbert Raat hierover.

Op het parkeerterrein moeten nu vijftien parkeerplaatsen aangemerkt als een blauwe zone. Hier geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Het streven is om de blauwe zone de eerste helft van september in te voeren. Op dit moment wordt het benodigde verkeersbesluit voorbereid. Op het verkeersbesluit volgt nog een bezwaartermijn van 6 weken.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS