HomeWijkenKeizer KarelparkBijna nieuwe merkkleding krijgt een tweede leven in garage Kastanjelaan

Bijna nieuwe merkkleding krijgt een tweede leven in garage Kastanjelaan

KEIZER KARELPARK – Nederlanders dragen een kledingstuk gemiddeld maar zeven keer blijkt uit onderzoek. Hoe exclusiever, hoe minder vaak het wordt gedragen. Merkkleding krijgt aan de Kastanjelaan in Keizer Karelpark een tweede leven bij de shop van Ineke Reyersen van Buuren. Tweedehands kledingverkoop speciaal gericht op merkkleding dus.

Ineke Reyersen van Buuren begon niet lang voor de uitbraak van corona met een winkel aan de Laan van Kronenburg. Maar door alle maatregelen was het niet haalbaar om haar zaak open te houden. Daarom begon ze met online verkoop en ontstond het idee om op verschillende plekken haar kleding te verkopen. Bij het online gedeelte kreeg ze hulp van Nadya Kada. Nu gaan ze samen langs braderieën, markten of pop-up stores om hun merkkleding te verkopen.

Garagebox

De kleding wordt binnengebracht door mensen die hun kleding maar enkele keer hebben gedragen, of soms helemaal niet. Dus komt de kleding binnen bij Just 2nd Fashion op zoek naar een nieuwe eigenaar. Juist omdat de klanten de kleding even willen passen, komen Ineke en Nadya naar de mensen toe.

Ook vanuit de garagebox aan de Kastanjelaan zal er verkocht gaan worden bij speciale events. Want een winkelpand gaat Ineke voorlopig niet meer huren. Het is volgens haar te duur om in Amstelveen een pand te huren met de opbrengsten van de verkoop van tweedehands merkkleding.

Het concept va Just 2nd Fashion is overigens simpel. Bij de verkoop wordt een verdeelsleutel gebruikt zodat de opbrengsten verdeeld worden tussen inbrenger en het Amstelveense bedrijfje. Meer informatie over is hier te vinden.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander op Pad in Keizer Karelpark:

AANRADERS