HomeAmstelvenersBijna driehonderd basisschoolleerlingen duiken schoolbanken in tijdens vakantie

Bijna driehonderd basisschoolleerlingen duiken schoolbanken in tijdens vakantie

AMSTELVEEN – Op drie locaties in Amstelveen ging maandag de Zomerschool Amstelveen van start. In fel gekleurde zomerschool T-shirts doken bijna driehonderd kinderen uit groepen 3 tot en met 8 ondanks de vakantie toch de schoolbanken in.

De gemeente Amstelveen organiseert de zomerschool samen met de schoolbesturen en lokale sport- en culturele instellingen, zoals Amstelveen Sport, Platform C, de bibliotheek en vele andere partners.

Samen voelen ze zich verantwoordelijk voor basisschoolscholieren die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs gemist hebben of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs. Betrokken basisscholen zorgen dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren van de kinderen. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er een speciaal programma.

Enthousiast en gemotiveerd

Wethouder onderwijs Frank Berkhout nam samen met de schooldirecteuren een kijkje op de eerste schooldag. De wethouder is blij dat het gelukt is om in Amstelveen een zomerschool te realiseren. “Samen met alle partners is er hard en tot op het laatste moment gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ik vind het dan ook heerlijk om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de kinderen er vanochtend bijzitten. Ze hebben er zin in! Dat snap ik wel want het programma biedt, naast taal en rekenen, veel ruimte voor sport, spel, cultuur en uitstapjes. Dat maakt de zomerschool niet alleen zinvol maar ook heel erg leuk!”

De zomerschool vindt plaats van 19 juli tot en met 30 juli.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS