HomeWijkenKeizer Karelpark'Biertje drinken? Dat wordt een stukje duurder'

‘Biertje drinken? Dat wordt een stukje duurder’

AMSTELVEEN – Horecaondernemers vieren deze week een voorzichtig feestje: de terrassen mogen vanaf woensdag weer open. Toch is een biertje drinken nog lang niet als vanouds. Naast alle extra maatregelen drijft corona ook nog eens de bierprijs omhoog. De Amstelveense terrastijger gaat dit merken.

Dat jouw verfrissende pilsje straks meer gaat kosten komt voornamelijk doordat een aantal grote brouwerijen de prijzen gaan verhogen, schrijft De Telegraaf. Het gaat om Heineken, Jupiler, Hertog Jan en Bavaria.

‘We moesten wel mee’

Amstelveense cafés en restaurants die bier van deze brouwerijen tappen gaan iets omhoog met hun prijzen. Eigenaar van Abina Laurens Janssen is nog druk aan het rekenen. Bij het café/restaurant aan de Amsterdamseweg stroomt vanaf woensdag weer Heineken uit de tap. “We gaan de prijzen niet veel verhogen,” vertelt de uitbater tegen AAN! “Maar er komen wel aanpassingen. Wat verhoogd is, moet ik ook verhogen”.

Bij Café the Pub zijn ze er wel al uit. Voor een fluitje en een vaasje van Heineken ga je daar twintig cent meer betalen. Ook Studentencafé Il Caffe moet aan de prijsverhoging geloven. “Bierbrouwers hebben hun prijs fors verhoogd, dus we moesten wel mee,” vertelt eigenaar Maarten Jonker. Een vaasje kost in het café vanaf woensdag 2,40 in plaats van 2,30.

Niet overal

Niet alle Amstelveense horeca voert de prijsverhoging al door tijdens de eerste terrasweek. Poppodium P60 houdt voorlopig nog even vast aan de huidige prijzen. “We gaan beperkt open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Mensen gaan dan niet massaal bier drinken,” verklaart directeur Gerard Lohuis.

Peter Kluskens van ANNA hoopt de bierprijs dit seizoen gelijk te kunnen houden aan vorig jaar. Hij schenkt namelijk eigen-gebrouwen bier van de Naekte Brouwers. “We gaan alle prijzen wel kritisch bekijken. Misschien wordt een enkel biertje dan duurder”, aldus Kluskens.

Woensdag 28 april mogen horecaondernemers in heel Nederland vanaf 12.00 uur de terrassen weer beperkt openen. Ze mogen maximaal vijftig gasten ontvangen en er mogen niet meer dan twee mensen aan een tafel zitten. Bezoekers moeten op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. AAN! Amstelveen brengt samen met NH Nieuws de terrasopening woensdag live vanaf de terrassen op het Stadsplein.

Foto('s):

from PxHere

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS