HomeGezondheidBeweegBingo voor negen Amstelveense woonzorglocaties

BeweegBingo voor negen Amstelveense woonzorglocaties

AMSTELVEEN – AmstelveenSport heeft negen BeweegBingo-spellen cadeau gedaan aan woonzorglocaties in Amstelveen. De spellen zijn gesponsord door Rotary Amstelveen-Amstel. De BeweegBingo nodigt op speelse manier uit tot beweging. Tijdens het spel worden alledaagse bewegingen geoefend, zoals het optillen en buigen van de knie en het draaien met de schouders. 

De rode loper ging donderdag 25 november uit bij Zonnehuis Bovenkerk voor de feestelijke overhandiging van de BeweegBingo. Twee bewoonsters mochten samen met medewerkers het spel in ontvangst nemen van Jan Kooiker van Rotary Amstelveen-Amstel en Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport. “De Rotary ondersteunt initiatieven die goed zijn voor jong en oud,” aldus Kooiker. “Dat doen we met goederen of met geld. Een presentatie van AmstelveenSport maakte ons enthousiast over de BeweegBingo. In totaal hebben we tien spellen gesponsord, waarvan er negen in Amstelveen worden uitgedeeld.”

De BeweegBingo is bedacht door Mieke Regelink van AmstelveenSport. “Dit spel nodigt ouderen op een speelse manier uit tot beweging. Telkens wordt een kaart getrokken waarop een pictogram te zien is met een beweging, zoals het draaien van de schouders, het optillen van de knieën of het zwaaien met de armen. Het gaat om alledaagse bewegingen, die ouderen helpen om soepel en actief te blijven. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Door het spel met muziek en prijzen te combineren maak je er een feestje van. Zo wordt bewegen leuk!”

Naast Zonnehuis Bovenkerk, hebben ook Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster, Zonnehuis Amalia, Woonzorgcentrum Groenelaan, Belmonte, De Luwte, Huis aan de Poel, Zonnehuis Westwijk en Dagcentrum Westwijk een spel cadeau gekregen. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS