Home Amstelveners Besluit eventueel nieuw zwembadcomplex in 2030: tot die tijd een extra bad

Besluit eventueel nieuw zwembadcomplex in 2030: tot die tijd een extra bad

AMSTELVEEN – Het besluit om eventueel een nieuw zwembadcomplex te bouwen in Amstelveen wordt uitgesteld naar 2030. Om wel te kunnen voldoen aan de vraag naar lesbaden wordt een extra bad aangelegd.

Rond 2030 kan ook worden besloten dat De Meerkamp wordt gerenoveerd. De Meerkamp kan met een extra bad in ieder geval nog tien jaar mee. Het besluit om in ieder geval geen nieuw complex te bouwen heeft onder meer te maken met de effecten van de coronacrisis en de financiële onzekerheden voor de gemeente.

Opknapbeurt sporthal

Uit onderzoek naar (tijdelijk) meer leswater is gebleken dat de voormalige locatie van Boon de beste optie is voor een extra bad. Zo kan de sporthal behouden blijven voor het onderwijs en de sport. Bovendien krijgt de sporthal een opknapbeurt zodat de multifunctionaliteit vergroot wordt, bijvoorbeeld voor zaalhockey.

Ook wordt gekeken of de uitbreiding kan worden gecombineerd met een gezondheidscentrum, een denksportcentrum en eventueel nieuw huisvesting voor AmstelveenSport.

“Zwembad de Meerkamp is ooit gebouwd toen Amstelveen ruim 70.000 inwoners had. Dat zijn er nu ruim 90.000 en dat is merkbaar bijvoorbeeld bij de wachtlijsten voor zwemles. Daarom willen met prioriteit meer zwemwater zorgen in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer over de plannen die nog wel moeten worden goedgekeurd door de gemeentraad. 

Mobiele versie afsluiten