Bente jongste stembureau-medewerkster van Amstelveen

AMSTELVEEN – In onze gemeente zijn maar liefst 48 stemlocaties. Eén daarvan is boekhandel Venstra in het Stadshart. Hier werkt de 19-jarige Bente vandaag op het stembureau en dat is best wel bijzonder. Zij is de allerjongste medewerker in heel Amstelveen.

“Het leek me eigenlijk wel heel leuk om achter de schermen te kijken. Er zitten toch meer regeltjes achter dan je denkt.” Tot nu toe is de jonge Amstelveense tevreden. “Ik vind dat het goed verloopt en dat het zeker vandaag, met corona, heel erg soepel gaat.”

Bente mag dan wel de jongste zijn maar ze is zeker niet de enige onervaren medewerker. Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen is blij met de samenstelling van de stembureaus. “Ik vind dat fantastisch. Dat doen we eigenlijk al jaren, proberen om een mix te hebben van mensen met wat meer ervaring en mensen zonder ervaring. Het is mooi dat we er in geslaagd zijn dit jaar om heel veel jongere mensen in de stembureaus te laten werken.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS