Home112Bemanning vakantievlucht slaat alarm, mensensmokkelaar opgepakt op Schiphol

Bemanning vakantievlucht slaat alarm, mensensmokkelaar opgepakt op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandagavond twee passagiers aangehouden aan boord van een vakantievlucht vanuit Griekenland. Volgens een woordvoerder gaat het om een 40-jarige Rotterdammer die van mensensmokkel wordt verdacht en een vermoedelijk minderjarige jongen. De bemanning sloeg alarm, omdat het tweetal zich tijdens de vlucht verdacht zou hebben gedragen.

Het tweetal zat niet naast elkaar tijdens de vlucht, maar zocht elkaar wel regelmatig op. Het viel de bemanning bovendien op dat de man en de jongen zenuwachtig waren. Een op mensensmokkel gespecialiseerd team van de Koninklijke Marechaussee wachtte de twee reizigers na aankomst bij de gate op.

De marechaussee vermoedt dat de 40-jarige Rotterdammer de jongen heeft meegesmokkeld. De identiteit van de jongen moet nog worden vastgesteld. Hij had een ID-kaart van iemand anders bij zich die op hem leek. De twee zijn aangehouden en de marechaussee doet onderzoek.

Druk met mensensmokkel

Volgens woordvoerder Robert van Kapel heeft de Koninklijke Marechaussee het druk met de bestrijding van mensensmokkel. Zo wordt er momenteel ook onderzoek gedaan naar lege migrantenboten die onder andere op Noord-Hollandse stranden aanspoelden. Mogelijk zijn in de boten mensen naar Engeland gesmokkeld.

De marechaussee hield maandagavond ook een Roemeense chauffeur aan bij Venlo op verdenking van mensensmokkel. In zijn auto zaten een man, vrouw en kind zonder reisdocumenten. De chauffeur gaf toe de drie niet te kennen.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS