HomeAmstelvenersBedankje voor jongeren die zorg voor familieleden op zich moeten nemen

Bedankje voor jongeren die zorg voor familieleden op zich moeten nemen

AMSTELVEEN – Zo’n tien procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking. De gemeente Amstelveen wil deze jonge mantelzorgers bedanken en stuurt ze daarom, in samenwerking met Mantelzorg & Meer, een kleine attentie in de Week van de Jonge Mantelzorger.


Bij jonge mantelzorgers is thuis een broer, zus, vader of moeder langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief. Hierdoor maken ze zich vaker zorgen dan andere leeftijdsgenoten. Omdat het niet anders kan of omdat ze zich verantwoordelijk voelen, helpen ze meer mee in huis dan leeftijdsgenoten. Deze zorg combineren met vrienden, sport en school kan soms erg lastig voor hen zijn.

Blijk van waardering en hulp


“Als blijk van respect en waardering voor deze jonge inwoners, ontvangen zij van gemeente Amstelveen een Horeca cadeaubon. Op deze manier hoopt de gemeente jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken en te steunen met deze toch vaak zware taak.”, geeft wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) aan.

Collega wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) voegt toe; “Het is belangrijk dat er jaarlijks aandacht is voor deze jongeren tijdens de week van de Jonge Mantelzorger. Zodat ze het gevoel krijgen dat ze er niet helemaal alleen voor staan. En dat ze weten dat er hulp is, bijvoorbeeld door Mantelzorg en Meer. Zij organiseren trainingen, activiteiten en ontmoetingsavonden om jonge mantelzorgers met elkaar in contact te brengen.”


Contact
Wil je meer informatie of in contact komen met andere jonge mantelzorgers? Ga dan naar www.mantelzorgenmeer.nl/jonge-mantelzorgers.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS