HomePolitiekBbABbA vindt plan tijdelijk zwembad geld in het water smijten en wil...

BbA vindt plan tijdelijk zwembad geld in het water smijten en wil nieuwbouw

AMSTELVEEN – De fractie van Burgerbelangen Amstelveen vindt het geen goed idee om een (tijdelijk) nieuw 25 meterbad aan te leggen bij de Meerkamp. De partij vindt het verstandiger om meteen te beginnen met de bouw van een nieuw zwembad.

Ferry van Groeningen, burgerraadslid voor bbA en woordvoerder sport vindt de plannen verspilling van veel geld: “Uitstel van de nieuwbouw en het treffen van tijdelijke voorzieningen gaan onnodig veel meer geld kosten dan kiezen voor een nieuw totaalplan.”

De nu voorgestelde aanpassingen en uitbreiding gaan 20 miljoen kosten. Nieuwbouw wordt nu geschat op 40 miljoen Euro.  Van Groeningen vreest dat de kosten van nieuwbouw veel hoger worden als een beslissing wordt uitgesteld tot 2026.  “In het scenario van het college wordt nu al 20 miljoen geïnvesteerd in het complex. Die beslissing heeft consequenties voor de keuze voor eventuele nieuwbouw in 2026 door duurzaamheidseisen en omdat de afschrijving van de nu voorgestelde faciliteiten tot ver na 2030 reiken. Bovendien worden de kosten door de huidige prijsexplosies van bouwmaterialen en bouwvakkers veel hoger dan in 2026.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ferry-van-Groeningen-DSC00365-2x2-003-1024x1024.jpeg
Ferry van Groeningen. Foto bbA.

Belangrijke preventieve functie

Ferry van Groeningen vindt dat het College de beslissing voor deze belangrijke investering als een hete aardappel voor zich uit blijft schuiven. Hij zegt: “Maar een modern, duurzaam en kwalitatief goed zwembad is een faciliteit voor alle Amstelveners. Het zal leiden tot meer bezoekers, maar ook meer mogelijkheden opleveren voor de verenigingen en een bijdrage leveren aan de belangrijke doelstelling om de inwoners nog meer in beweging te krijgen. Een belangrijke preventieve functie dus.”

Geld mag geen probleem zijn, vindt de bbA’er: “We investeren op veel fronten in de stad en bouwen, terecht, voor tientallen miljoenen nieuwe scholen, zelfs al zijn de oude schoolgebouwen nog niet afgeschreven zoals bij het HWC. We stellen ook zes miljoen beschikbaar om aandelen bij Stedin te kopen. Dan moet een goed multifunctioneel en duurzaam zwembad voor alle Amstelveners toch ook tot de mogelijkheden behoren?”

Foto('s):PxHere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS