HomePolitiekBbABbA laakt 'verkapte manier campagnevoeren' collegepartijen

BbA laakt ‘verkapte manier campagnevoeren’ collegepartijen

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen laakt de manier waarop de huidige collegeleden campagne voeren. Vooral de paginagrote advertorials in het Amstelveens Nieuwsblad zijn de partij een doorn in het oog. BbA-bestuurder Frits Suėr stipte deze manier van ‘verkapt campagnevoeren’ al eerder aan in een column.

Lijsttrekker en bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker is het eens met zijn secretaris: “Ook afgelopen week was het weer raak. Twee pagina’s over het historisch besef van Amstelveen natuurlijk voorzien van (weer) een foto van VVD’er Herbert Raat. Niets meer en minder dan een overzicht, vlak voor de verkiezingen, van de successen van de wethouder.”

Hij vervolgt: “Een paar pagina’s verder PvdA’er Marijn van Ballegooijen met een complete
pagina over ouder worden in Amstelveen. Maar veel feitelijke informatie ontbreekt. Meer
dan de helft van de pagina is een foto, dan natuurlijk een quote van de lijsttrekker tevens
wethouder en dan afsluiten met vier bulletpoints en een websitevermelding. Hoe bedenk je
dit?”

Gemeenschapsgeld

Suėr staafde al eerder het aantal gekochte pagina’s dat door de gemeente wordt ingezet om het huidige beleid te ondersteunen en waar een wethouder zich nadrukkelijk profileert. “Voor Herbert Raat is het aantal benutte gemeentepagina’s in een jaar (tot en met 2 maart jl.) gestegen tot 18 . De bezwaren richten zich vooral op het feit dat hier gemeenschapsgeld wordt gebruikt waarmee de wethouders en lijsttrekkers van de zittende coalitiepartijen prominent in beeld worden gebracht,” laat bbA weten in een persbericht.


Kootker: “Een lokale partij, die bovendien zonder enige subsidie vanuit de overheid werkt,
betaalt alles uit eigen zak. Iedere euro die wij besteden aan onze verkiezingscampagne is
voor het overgrote deel bij elkaar gespaard door de raadsleden zelf! Dat maakt het des te
wranger dat de (landelijke) coalitiepartijen, die wel subsidie krijgen van de Rijksoverheid, op
deze manier in onze ogen misbruik maken van de ondersteuning van de gemeentelijke
communicatieafdelingen en budgetten.”

Ingrijpen door burgemeester

BbA wil dat er een einde aan komt aan de huidige gang van zaken. Wat de partij betreften dat er na de verkiezingen afspraken worden gemaakt over de inzet en inhoud van gemeentelijke informatiepagina’s. “Het kan niet zo zijn dat persoonlijke profilering meer aandacht krijgt dan actuele, noodzakelijke en gerichte informatie voor onze inwoners. Als hier met partijen geen afspraak over te maken valt, dan is het tijd dat de burgemeester, die per slot van rekening voorzitter is van het College van Burgemeester en Wethouders, grenzen gaat stellen,” aldus Kootker.

Foto: Ruud Kootker en Ewa Petiet van bbA voeren campagne op de fiets.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS