HomeWijkenBankrasBbA: '50 op Beneluxbaan lijdt tot veel frustratie en ergernis'

BbA: ’50 op Beneluxbaan lijdt tot veel frustratie en ergernis’

AMSTELVEEN – De huidige maximale snelheid van 50 op de gehele Beneluxbaan is een doorn in het oog van Burgerbelangen Amstelveen. De partij wil dat er snel een einde komt aan de te lage doorstroomsnelheid op de belangrijkste verkeersader van Amstelveen.

De aanleg van de Amstelveenlijn heeft ervoor gezorgd dat de maximum snelheid op de gehele Beneluxbaan op het ogenblik 50 kilometer per uur is. Voorheen waren er ook delen waar 70 wordt gereden. Besluitvorming over definitieve snelheden moet nog plaatsvinden.

Pieter Monkelbaan van bbA is klip en klaar: “We zien dat het merendeel van de automobilisten een voorkeur heeft voor 70 km waar het kan. En natuurlijk kan ook iedereen leven met 50 km waar het moet. Maar de huidige situatie waar over een lengte van zo’n 5 kilometer 50 de norm is, leidt tot veel frustratie en ergernis.”

Hij vervolgt: ,,Op grote delen van de Beneluxbaan, met name op het gedeelte ten zuiden van het Stadshart, kan veilig en verantwoord 70 km per uur worden aangehouden; een snelheid die past bij de doorgaande weg die de Beneluxbaan nu eenmaal is.”

BbA is van mening dat de verkeersveiligheid niet in het geding als een goede mix van 50 en 70 km per uur wordt gekozen. De partij pleit ervoor dat bij de vaststelling van de snelheden niet alleen wordt gekeken naar theoretische onderzoeken maar ook wordt geluisterd naar de ervaringen en wensen van de weggebruikers.Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS