Home112Bakje koffie voor bekeurde fietsers zonder licht

Bakje koffie voor bekeurde fietsers zonder licht

‘Alstublieft, een bekeuring voor rijden zonder licht. Wilt u er een bakje koffie bij?’ Zo moet het ongeveer zijn gegaan bij een grootscheepse fietsverlichtingcontrole die afgelopen donderdag in Amstelveen werd gehouden. In drie uur tijd werden maar liefst vijftig fietsers geconfronteerd met boete van 69 euro omdat ze reden zonder (juiste) verlichting.

De bekeurde fietsers kregen echter ook een kopje koffie aangeboden via de Coppie Koffie-kar die aanwezig was. Daarnaast bood Verkeer & Meer een set fietslampjes aan. De controles werden gehouden door Jan Pieter Koopmans en Tom IJff. Daarbij werden zij ondersteund door teamchef Zdenko, de sectorleiding, agenten van het Amstelveense basisteam en politiestudenten.

De agenten zijn duidelijk. “De dagen zijn alweer kort en het is snel donker buiten. Denk aan je fietsverlichting als je op stap gaat! De boete voor niet voeren van fietsverlichting is 60 euro + 9€ administratiekosten. Daar kan je een hele mooie set fietslampjes van kopen.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS