HomePolitiekAVAAVA wil Amstelveense deelname aan ANWB Kinderfietsenplan

AVA wil Amstelveense deelname aan ANWB Kinderfietsenplan

AMSTELVEEN – De fractie van Actief voor Amstelveen vindt dat elk Amstelveens kind een veilige fiets verdient. De partij wil daarom dat onze gemeente zich aansluit bij het ANWB Kinderfietsenplan.

Het Kinderfietsenplan zorgt ervoor dat fietsen worden ingezameld en opgeknapt. De tweewielers gaan vervolgens naar kinderen waarvan de financiële situatie thuis niet toereikend is om een goede fiets aan te schaffen.

Aantal kinderen zonder fiets neemt toe

Het opknappen van de fietsen kost tussen de € 75 en € 100 per fiets. “Voor dit bedrag heeft elke kind, dat er een nodig heeft, een veilige fiets waarmee ze voor de dag kunnen komen.,” zegt AVA.

Volgens de partij neemt het aantal leerlingen op lagere scholen dat geen fiets heeft de laatste jaren toe. “Veilig leren fietsen is zo voor veel kinderen niet weggelegd en deelname aan het Verkeersexamen wordt bemoeilijkt.”

AVA stelt daarom voor om vijfduizend euro uit te trekken om in ieder geval al 50 fietsen te kunnen opknappen in 2022.

 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS