HomePolitiekAVAAVA definitief bondgenoot van Caroline van der Plas' BBB

AVA definitief bondgenoot van Caroline van der Plas’ BBB

AMSTELVEEN – De lokale partij Actief voor Amstelveen is bondgenoot geworden van de Boeren Burger Beweging (BBB). Partijleider Caroline van der Plas bekrachtigde zaterdag samen met Michel Becker van AVA de samenwerking.

AVA en BBB voerden al gesprekken om er achter te komen hoe de partijen kunnen samenwerken. Voor AVA is het belangrijk dat dit gebeurt zonder dat de eigen indentiteit en zelfstandigheid in het geding is.

BBB heeft er voor gekozen om zelf geen lokale afdelingen op te zetten. De partij werkt per gemeente met één lokale partij als ‘bondgenoot’ samen. BBB Bondgenoten zijn inmiddels in twintig gemeenten actief.

No Nonsense

Als BBB Bondgenoot krijgt AVA meer invloed om onder andere de belangen in het buitengebied van Amstelveen te behartigen, met meer zeggenschap in het Waterschap, Provincie en Parlement.

“Natuurlijk stelt AVA prioriteit bij het belang binnen Amstelveen, maar daar hoort ook ons buitengebied bij,” zegt Michel Becker. “AVA heeft als No Nonsense partij vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met de eveneens No Nonsense Boeren Burger Beweging van boegbeeld Caroline van der Plas.”

BBB zit op het ogenblik met een zetel in de Tweede Kamer. In de peilingen is de partij echter bijzonder populair. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond staat de partij landelijk nu op acht zetels. Vooral het CDA lijkt hier last van te ondervinden. Deze partij staat landelijk op -7 zetels.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS