Home112Automobilist richt ravage aan in Oude Dorp; terrasgangers komen met de schrik...

Automobilist richt ravage aan in Oude Dorp; terrasgangers komen met de schrik vrij

AMSTELVEEN – Een 34-jarige automobilist uit Amsterdam heeft gisteravond een ravage aangericht in de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen. De man verloor de macht over het stuur, terrasgangers kwamen met de schrik vrij. 

Volgens de politie verkeerde de man ‘onder invloed’ en wordt hij vandaag verder verhoord. Dan moet ook duidelijk worden of de Amsterdammer te hard heeft gereden of dat er iets anders de oorzaak was van het ongeluk.

Bizarre snelheid

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur gisteravond, vlakbij ijssalon Gia Gelato. Eigenaar Tawros Aslanjan zag het gebeuren. “Ik stond toen buiten en draaide me om. Ik zag op dat moment de auto met, voor mijn gevoel, met een bizarre snelheid de bocht omkomen en tegen de boom knallen. Ik zei nog tegen anderen: wat een  mongool!” Het had ook anders kunnen aflopen, hij had  mijn zaak of die van Café Thijs kunnen raken, blikt Aslanjan terug.

Op het moment van het ongeluk zaten er nog enkele bezoekers buiten op het terras van het café. Eigenaar George Thijs: “Twee of drie klanten zaten nog buiten. De rest zat binnen voetbal te kijken. Ze zijn ontzettend geschrokken natuurlijk.” Thijs zelf was op dat moment niet aanwezig. “Ik kwam pas rond middernacht aan, maar zag wel dat het een enorme ravage was. Gelukkig stonden er bijna alleen nog maar wat lege tafels buiten.”

Autoluw maken

Met het ongeluk dreigt ook weer een oude discussie op te laaien over het autoluw maken van een deel van het Oude Dorp. Een maatregel die op verzet stuit van sommige bewoners.

Maar volgens fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven van D66 bewijst het ongeluk van gisteravond dat daar juist haast mee gemaakt moet worden.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS