Home112Automobilist onder invloed klemgereden door politie op de Burgemeester Boersweg

Automobilist onder invloed klemgereden door politie op de Burgemeester Boersweg

AMSTELVEEN – De politie heeft afgelopen nacht een automobilist onder invloed van de weg gehaald. Dit na een korte achtervolging op de A9 vanuit Amsterdam Zuidoost. De politie was getipt door twee Amstelveners die de alcomobilist zagen slingeren op de snelweg.

De twee Amstelveners reden rond 00.55 uur op de A9 bij Lijnden richting Schiphol. ,,Ik voegde in op de snelweg, met zo’n 100 kilometer per uur. Ineens zag ik in mijn binnenspiegel een auto als een gek op mij afkomen,” vertelt een van de Amstelveners, die beiden anoniem willen blijven.

,,De auto reed ontiegelijk hard en stuurde heel laat om mij heen. We werden bijna geraakt!” Natuurlijk zijn de twee geschrokken, maar laten het er in eerste instantie bij zitten. “Hij reed zo snel, we dachten toch dat we hem niet meer zouden tegenkomen.”

Misschien onwel

Dat bleek echter toch anders te zijn. ,,Verderop op de snelweg stond de auto ineens bijna stil. We vonden het zeer vreemd. We reden om de auto heen, misschien was de bestuurder onwel.” Als de ze bij de auto komen, versnelt deze ineens weer en rijdt de auto slingerend over de snelweg. ,,Soms had de auto wel twee rijstroken nodig. Voor mij was het duidelijk dat de bestuurder onder invloed was.”

Het duo twijfelt geen moment en belt 112. Terwijl ze achter de auto rijden, geven ze continue de locatie door. Ze volgen de auto tot in Amsterdam-Zuidoost. Daar stopt de auto voor een flat. ,,Terwijl ik op afstand stond, gaf ik de locatie door. Toen de politie de straat inreed, reed de auto heel snel weg. Ik kon toen nog steeds veilig op afstand volgen,” vertelt de Amstelvener die achter het stuur zat. ,,Eigenlijk om de hoek zagen we hem weer rijden, dus hebben we opnieuw de locatie doorgegeven aan de politie.”

Achtervolging

Op de A9 richting Amstelveen komt de politie dan bij de auto. ,,Drie politieauto’s kwamen er snel bij en gaven een stopteken.” In plaats van snelheid te minderen geeft de bestuurder meteen een flinke dot gas. ,,Ik reed 100, maar zag dat de auto ineens veel sneller ging rijden. Vervolgens zette de politie ook hun zwaailichten aan.”

Doordat de auto er vandoor gaat, kunnen ze niet meer direct zien wat er gebeurt. Ze zien alleen de zwaailichten in de verte. ,,Bij afrit Amstelveen-Noord zag ik ineens dat de auto naar de kant werd gedwongen door de politieauto’s.” Uiteindelijk wordt de auto bij de Burgemeester Boersweg dan ook klemgereden door de politie.

Daadwerkelijk onder invloed

,,Onder aan de afrit hebben wij een verklaring afgelegd bij de politie.” Tijdens de rit zijn enkele momenten gefilmd. De beelden zijn ook al gedeeld met de politie.

De bestuurder bleek daadwerkelijk onder invloed van alcohol. Daarnaast is er gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd en is het rijbewijs ingevorderd vanwege de snelheidsovertreding toen de agenten achter de auto aan zaten.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS